Voordelen social media uitbesteden

Je bent op zoek naar een expert die de social media van jouw bedrijf up-to-date houdt. Hiervoor ga je natuurlijk niet met zomaar iemand een samenwerking aan; de kwaliteit, prijs en connectie met jouw bedrijf zijn cruciaal om jouw merk op de juiste manier over te brengen op social media. In dit blog lees je de voordelen van het uitbesteden van jouw social media.

Bespaar tijd door inhuren social expert

Het kost tijd om goed en consistent social media bij te houden. Deze tijd is vaak schaars en besteed je waarschijnlijk liever aan andere zaken. Door het uitbesteden van social media weet je zeker dat de social media voor jouw bedrijf goed en kundig gebeurt. Naast het maken van een goed social media plan worden wekelijks alle accounts bijgehouden, aantrekkelijke content wordt gemaakt en relevant nieuws wordt gezocht om te sharen. Resultaten worden gemonitord en gerapporteerd waardoor je altijd op te hoogte bent van de effecten van de inzet van jouw social expert!

Experts met kennis van zaken nemen het over

Hoe meer online aanwezigheid jouw merk heeft, hoe menselijker en dus betrouwbaarder jouw doelgroep jou vindt (Bron). De ontwikkelingen online volgen zich snel op, het kan zijn dat je niet overal verstand van hebt, of geen tijd hebt om dit bij te houden. Een online media expert weet precies welke online zaken en ontwikkelingen belangrijk zijn en positieve effecten hebben voor jouw business. Hoe de visuele content gemaakt moet worden, welke captions er geschreven moeten worden, welke content jouw doelgroep het liefste leest en liked, hoe je meer volgers kunt krijgen, waar je doelgroep veel op zoekt en hoe dit toe te passen in content en hoe dit alles het beste ingepland en georganiseerd wordt. 

Hoe meer online aanwezigheid jouw merk heeft, hoe menselijker en dus betrouwbaarder jouw doelgroep jou vindt (Bron).

Continu weten wat er speelt en hierop inspelen

Door social media uit te besteden ben je altijd up to date! Voor je volgers, geïnteresseerden, of potentiële klanten. Door te laten weten wat jouw bedrijf bezig houdt, welke ontwikkelingen er spelen en deze informatie te delen laat je zien als bedrijf wie je bent en wat je belangrijk vindt. Door daar dan ook nog een persoonlijke touch aan te geven, ontstaat er meer binding en krijgt je bedrijf ‘een gezicht’. Onze social experts van Social For You bewegen mee met jouw ontwikkelen en zorgen dat aantrekkelijke content op het juiste moment online komt!

Aandacht voor potentiële klanten en volgers

Er wordt gezorgd voor jouw bedrijf, jouw volgers en jouw fans. Met de juiste aandacht op het juiste moment. We kunnen ons goed voorstellen dat je niet altijd tijd hebt om snel te reageren, leuke nieuwtjes te delen of te monitoren wat er speelt binnen jouw doelgroep. Een social media expert kan dit wel. In overleg wordt de juiste tone-of-voice en content planning bepaalt. Er is altijd tijd en aandacht voor jouw volgers. 

Verbeter je online reputatie met meer groei

Een bedrijf zonder social media kanaal wordt in de huidige markt vaak niet meer als betrouwbaar of interessant gezien. Dit komt o.a. door de afstand die je als merk houdt van je (potentiële) klanten wanneer je geen zakelijke social media hebt: hoe meer online aanwezigheid jouw merk heeft, hoe menselijker en dus betrouwbaarder je target group jou vindt (Bron).

Daar hoef jij je nu dus geen zorgen over te maken. Je social accounts staan er nog nooit zo goed bij door het outsourcen van social media beheer. Er is beweging & nieuws, professionaliteit en klantvriendelijkheid te zien. Alles klopt van A tot Z en je hoeft er geen tijd in te stoppen. Dit geeft jouw volgers en online geïnteresseerden een fijn en prettig gevoel wat positieve resultaten geeft. Er wordt meer content gedeeld, het website bezoek neemt toe, er ontstaan meer leads en zelfs meer business en groei.

Je social media uitbesteden aan Social for You is een goed idee. We doen dit al vanaf €599,- per maand. Tijd voor koffie op ons social media bureau in Alkmaar? Bel +31 (0)72 737 00 00 of mail ons: info@socialforyou.nl.