Social media uitbesteden kosten

Wil jij je zakelijke social media uitbesteden? Kosten kunnen bij grote marketing bureaus snel oplopen. Wist je dat dure campagnes niet de enige manier zijn voor social media succes? SocialForYou stimuleert online groei op organische wijze, waardoor je op de lange termijn meer waarde creëert. En dat vanaf slechts €599 (bij 10 uur) per maand!

Gemiddelde prijzen social media uitbesteden

Kosten van een gemiddelde social media freelancer varieren tussen de €50 en €100 per uur. Dat is een behoorlijk verschil in uurtarief. Ook in de wereld van SEO verschillen de tarieven enorm. Waar doe je als ondernemer goed aan als je social media wil uitbesteden? Win informatie in van de verschillende bureaus, maak kennis en laat bijvoorbeeld een testproject doen. Zo kun je zien welk bureau het beste past bij jouw wensen. 

Kosten in de vorm van een pakket zijn in sommige gevallen voordeliger. Op die manier staat er al een bepaalde inzet vast en kom je in de totaalprijs vaak goedkoper uit.

social media uitbesteden kosten

Social media uitbesteden kosten vs. resultaat

Vraag jij je af of de resultaten van social media uitbesteden de kosten waard zijn? Dit zijn de voordelen van social media uitbesteden:

 • Je bespaart veel tijd
  De tijd die nodig is voor succesvolle online zichtbaarheid, besteed jij liever aan andere zaken. Door het inhuren van een social media expert kan dit tegelijk!
 • Betere resultaten
  Door de ervaring van een specialist kun je sneller betere resultaten boeken. 
 • Kennis van zaken
  Social media experts weten precies welke ontwikkelingen op online media gebied voor jouw merk van belang zijn. 
 • Creatieve alleskunners
  Onze social experts zijn creatief! Of het nu gaat om het maken van mooie visuals, video’s voor social media promotie of per kanaal een mooie campagne ontwerpen in jouw huisstijl, wij kunnen het allemaal.
 • Continu op de hoogte
  Onze social media managers bewegen niet alleen mee met de nieuwste media updates, maar ook met de ontwikkelingen binnen jouw organisatie en doelgroep.
 • Persoonlijke aandacht
  Dat jij geen tijd hebt om meteen alle berichtjes te beantwoorden is logisch. Door hier een social media manager voor in te zetten, krijgen jouw volgers toch de aandacht die ze graag willen.
 • Betere reputatie
  Door een social media expert in te zetten, kun je rekenen op consistente, kwalitatieve content gericht op jouw doelgroep. Hierdoor is jouw online en offline reputatie een stuk betrouwbaarder dan bij sporadische, ondoordachte publicaties.

Social media uitbesteden: pakketten

Bij SocialForYou weet jij precies waar je aan toe bent: voor een vaste prijs per maand werk je direct samen met jouw persoonlijke social media manager. Of dit nu voor het creëren van mooi visuals en video’s, social media promotie, bloggen, het beheren van kanalen of een combinatie daarvan is.

We hanteren de volgende standaard pakketten:

Light Social

€599 per maand

10 uur

Middle Social

€1050 per maand

20 uur

Strong Social

€1999 per maand

40 uur

In de praktijk varieert de inhoud van de abonnementen per bedrijf. We maken een plan van aanpak dat perfect aansluit  op jouw wensen en doelen. Het gaat om jouw unieke onderneming en doelgroep, een ‘one size fits all’ aanpak is hierin verre van wenselijk.

Social media uitbesteden: kosten per project

Heb je één groot project waarvoor je social media wilt uitbesteden? Dan heeft een maandelijks abonnement misschien niet jouw voorkeur. Eenmalige projecten kun je ook uitbesteden aan SocialForYou. Bijvoorbeeld als het gaat om content creatie, social media promotie of schrijven van blogteksten (€150 per blog). 

Omdat elk project uniek is en om andere werkzaamheden vraagt, hanteren we hiervoor geen standaard prijzen. Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

Jouw persoonlijke social media plan

Kosten voor het uitbesteden van social media verschillen dus op basis van jouw wensen en doelen. Dus, wat gaat social media uitbesteden kosten voor jouw onderneming? Daar plannen we graag een intake gesprek voor in. Op basis van de inzichten uit het gesprek, ontvang je een plan en offerte met de verwachte inzet en kosten. Vul ons contactformulier in voor jouw persoonlijke plan!

P.S. Wil je een kijkje in onze eigen keuken? Dit is hoe onze eigen socials eruit zien: