Social media tools voor bedrijven waar wij zelf mee werken

Social media is een taak die vaak begint om er ‘even bij te doen’. In de realiteit ben je juist veel tijd kwijt aan het bedenken, creëren en publiceren van social media content. Het voelt alsof je er een extra baan bij hebt en dat kan ten koste van andere werkzaamheden gaan.

Een social media tool kan het je een stuk makkelijker maken. Door te automatiseren en het jezelf makkelijker te maken, hoef je minder tijd te besteden aan je social media taken.

Dus, ben je op zoek naar de beste social media tools voor jouw bedrijf? Lees dan snel verder en ontdek onze favorieten. Compleet met alle voordelen, nadelen en prijzen.

Hoe werkt Trello voor social media?

Trello als social media tool voor ideeën en planning

De boards, lists en cards van Trello gebruiken wij als social media tool om onze content ideeën in te verzamelen. Door hier de resultaten van je brainstorm sessies op een rij te zetten en te categoriseren, creëer je overzicht in de voorraad aan ideeën.

Ook kun je in Trello een content kalender maken. Door je cards een deadline te geven, komen deze in de Calendar View op die datum te staan. Wat de voordelen van een content kalender zijn, lees je in ons blog ‘Wat is een content kalender? Tips en uitleg’.

De voordelen van Trello op een rij:

 • Makkelijk te gebruiken door o.a. het verslepen van items naar andere data in de kalender of andere lists in de Board View.
 • Extra functies in te stellen via ‘Trello Butler’, zoals het automatisch ontvangen van een e-mail naar aanleiding van een bepaalde actie of naderende deadline. Zie voor meer uitleg ons blog over Trello voor social media.
 • Gefocust op efficiënt teamwerk, met functies zoals het toekennen van cards aan personen.

De nadelen van Trello? Ten eerste: het is geen alles-in-één social media tool. Hier is het ook niet voor bedoeld en dat zie je terug. Zo kun je de cards wel in de kalender plannen, maar alleen voor je eigen overzicht. Het is niet zo dat je posts ook automatisch op die datum live gaan. 

Ten tweede: Het creëren van content moet ook nog steeds in een aparte social media tool. Lees verder om te zien welke social media tool wij hiervoor gebruiken.

Ten derde: Trello begint steeds meer functies exclusief te maken. Zo kun je van sommige handige opties alleen gebruik maken als je een betaald account hebt.

Voor zo’n betaald account tel je maandelijks $10 neer, omgerekend iets meer dan €8 per maand*. Lees op deze pagina wat je voor dit bedrag ontvangt ten opzichte van de gratis versie.

Content creatie tool Canva

Wanneer wij onze ideeën verzameld en ingepland hebben, wisselen we naar Canva. Dit ontwerpprogramma is de ideale social media tool voor iedereen die het creatie proces zo eenvoudig mogelijk wil houden. 

Canva heeft een aantal hele handige voordelen als social media tool, namelijk:

 • Voorgestelde formaten waardoor je niet hoeft op te zoeken welke afmetingen een Instagram story of Facebook afbeelding eigenlijk moet zijn.
 • Honderden templates ter inspiratie of overname. Zet je eigen tekst erin en klaar!
 • Een uitgebreide voorraad aan stock foto’s, video’s, muziek en andere elementen om je ontwerp mee te personaliseren.

Nadelen van Canva zijn er bijna niet. Dit zijn vooral de dingen die een geavanceerde designer zouden tegenvallen, zoals:

 • Weinig foto- en videobewerking functies. Je kunt wat filters toevoegen en een video knippen, maar een foto zo uitgebreid bewerken zoals in Adobe Photoshop of Premiere Pro is hier niet mogelijk.
 • Geen lagenstructuur. Als je verschillende elementen over elkaar plakt, is het soms moeilijk de onderste te pakken te krijgen.

Eén nadeel van Canva dat voor iedereen geldt: je kunt de social media tool niet offline gebruiken. Valt je internet uit, dan kun je nergens bij.

Canva tips

Wat hier dan weer een voordeel aan is, is dat de social media tool weinig ruimte op je computer inneemt. Er is geen software programma of werkbestand dat ruimte inneemt, alleen het uiteindelijke resultaat dat je downloadt.

Canva heeft een goed werkende gratis versie. De betaalde functies zijn echter nog iets uitgebreider: veel meer ontwerpelementen om uit te kiezen, extra functies zoals achtergronden verwijderen en zelfs het toevoegen van je eigen huisstijl. Hiervoor betaal je iets meer dan €9 per maand*.

Lees meer over deze ontwerptool in onze andere blogs over Canva:

beste social media tool Sendible

Sendible: Social media tool voor publicatie en rapportages

Als ook de ontwerpfase van de social media werkzaamheden klaar is, gaan wij door naar social media tool Sendible. Dit alternatief voor het bekende Hootsuite biedt vele opties op het gebied van social media content publiceren en rapporteren over het succes.

Alle functies en voordelen van deze social media tool kun je lezen in onze uitgebreide Sendible review. De grootste voordelen zijn volgens ons:

 • Het is een echte alles-in-één social media tool. In Sendible kun je het hele social media proces doorlopen: van ideeën opdoen tot het automatisch publiceren van berichten. Je kunt zelfs binnen Sendible een Canva ontwerp maken!
 • De social media tool rapporteert uitgebreid over je social media resultaten. Soms vind je zelfs statistieken terug die het social media platform zelf niet uitlicht.
 • Je kunt berichten ter goedkeuring naar een andere gebruiker versturen. Zo gaat de feedback soepel en overzichtelijk.

Nadelen van social media tool Sendible?

 • Er is geen gratis versie, alleen een gratis proefperiode voor betaalde plannen.
 • Net als bij andere publicatie tools kun je op Instagram maar één foto of video plaatsen. Wil je een carrousel met meerdere beelden plaatsen, dan krijg je een herinnering om het bericht te plaatsen.
 • Ook kun je op LinkedIn geen documenten (bijvoorbeeld pdf) inplannen. Dit moet, net als bij andere social media tools zoals Hootsuite, handmatig.

Voor onze favoriete social media tool betaal je met het goedkoopste plan €21 per maand*.

De ultieme automatisering: social media uitbesteden

Hoeveel je ook automatiseert met social media tools, je zult er toch nog zelf moeite in moeten steken.

Heb je hier geen tijd voor of geen zin in? Wij wel! Besteed jouw social media aan ons uit en het zal bijna helemaal vanzelf gaan. Na een gezamenlijke opstart heb je hier en daar nog wat feedback- en goedkeuring momenten, dat is alles!

Wij werken met bovenstaande social media tools en weten precies hoe we deze optimaal kunnen inzetten voor jouw online succes. We sparren graag over de mogelijkheden in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

*= de kosten op het moment van schrijven. Bekijk voor actuele prijzen de links naar pricing pagina’s.