Social media bedrijf inhuren voor jouw onderneming

Wil je actiever bezig zijn met social media om zo meer bekendheid, leads en verbinding met je doelgroep te krijgen? Om social media zo effectief mogelijk in te zetten, is ervaring, kennis en vooral tijd nodig. Beschik je hier zelf niet over? Denk dan eens aan het inhuren van een social media bedrijf dat dit allemaal voor jou doet; van ideevorming en creëren van social media content tot het inplannen en monitoren ervan. 

Wij leggen je uit wat uitbesteden aan een social media bedrijf precies inhoudt.

Waarom social media voor bedrijf inzetten

Wist je dat social media bedrijfsgroei kan stimuleren en verhogen? Dit is een van de grote voordelen van social media inzetten voor je bedrijf.

Hoe dat werkt? Volgens onderzoek vindt je doelgroep jouw merk menselijker en betrouwbaarder overkomen als je actief bent met een social media bedrijfspagina.

Gratis social media bedrijfsreclame: User Generated Content

Bovendien kunnen fans van jouw merk je naar een nog betere bekendheid en reputatie tillen. Social media is namelijk de perfecte plek voor User Generated Content (UGC).

UGC is praktisch gezien gratis reclame: gebruikers posten iets positiefs over jouw merk, dienst of product, zonder dat jij hiervoor betaalt. UGC is de mond-tot-mond reclame van het internet.

Onderschat de kracht van UGC niet; uit Nederlands onderzoek blijkt dat mensen hun aankopen net zo goed baseren op User Generated Content als Marketer Generated Content (betaalde marketing campagnes). Content gedeeld door jouw volgers via  social media  is dus net zo belangrijk voor jouw omzet als een betaalde marketing campagne.

Social media bedrijf inhuren

Hogere zoekmachine positie door social media

Ook helpt jouw social media bedrijfsprofiel bij het beter vindbaar zijn via zoekmachines (SEO). Niet alleen ben je via meer links te vinden, ook worden de website URL’s die je vanuit social media deelt als externe links gezien. 

Ondanks dat door no-follow tags social media verwijzingen niet als backlinks worden gezien, heeft een link van je social media bedrijfsprofiel naar jouw website wel indirect invloed op je SEO.

Websites met no-follow links presteren namelijk beter dan platforms zonder no-follow links. Dit komt omdat no-follow links als organische conversaties worden gezien. Hierdoor zal de pagina hoger in de zoekresultaten van jouw doelgroep komen. Als jouw website geen no-follow links bezit, twijfelt Google aan jouw authenticiteit.

Lees hier meer over de invloed van social media op SEO.

Voordelen van zakelijke social media uitbesteden

Aan het uitbesteden van je social media bedrijfsaccounts zitten vele voordelen:

  • Je bespaart veel tijd
  • De ingehuurde social media deskundige heeft meer kennis
  • Je bent altijd up-to-date
  • Jouw volgers krijgen de aandacht die ze verdienen
  • Je hoeft geen kosten en tijd te besteden aan de administratieve en praktische vereisten voor het inhuren van nieuw personeel

Meer weten? Hier vind je voor alle voordelen van social media uitbesteden een gedetailleerde uitleg.

Een social media bedrijf inzetten: hoe werkt dat?

Een externe social media manager inhuren kan even wennen zijn. Het social media bedrijf moet je bedrijf leren kennen, wat interessante en goede content is om te delen en in het begin ben je wat meer tijd kwijt aan overleggen en afstemmen. Als de social media specialist eenmaal op gang is dan is het uitbesteden ideaal voor veel ondernemers. Je hebt meer tijd voor de taken die met jouw core business en passie te maken hebben en merkt al snel positieve resultaten van alle effort.

Hoe gaat het uitbesteden aan een social media bedrijf als SocialForYou in zijn werk?

Om jouw social media zo effectief mogelijk op te pakken, volgen we in onze werkwijze onderstaand stappenplan.

Vrijblijvende kennismaking

We beginnen met een intake gesprek. Hierin maken we kennis met elkaar, bespreken we jouw doelen en wensen en sparren we over de werkzaamheden die hierop aansluiten.

Social plan

Naar aanleiding van de kennismaking stellen wij een offerte en social media plan op voor jouw social media bedrijfsprofielen.

Hierin beschrijven we de diensten en hoe deze op jouw situatie worden toegepast.

Ook lees je hierin wat er aan voorbereiding nodig is en welke tools we als social media bedrijf gebruiken voor de samenwerking.

Aan de slag

Na akkoord op de offerte kunnen we vrijwel meteen aan het werk. In de eerste paar maanden zullen jij en je contactpersoon regelmatig overleggen over de werkwijze, output en planning.

Na de opstart periode zal de social media manager meer zelfstandig aan de slag gaan. Vaak hoef jij dan alleen nog posts goed te keuren en gaat de rest als vanzelf.

Wil je meer betrokken blijven? Dan is dit ook bespreekbaar.

Feedback

We plannen, ook na de opstartfase, regelmatige feedback calls in. Zo kun je maandelijks de resultaten van de social media werkzaamheden inzien en bespreken hoe we de samenwerking kunnen verbeteren.

Meer weten over onze werkwijze als social media bedrijf? Ga naar onze social media aanpak.

Wat kost een social media bedrijf inhuren?

Het inhuren van een social media bedrijf via SocialForYou is voor iedere ondernemer betaalbaar. Bij ons betaal je een vast bedrag per maand of je kunt ons ook projectmatig inzetten bijvoorbeeld bij bloggen of content creatie. Onze abonnementen bestaan uit 3 pakketten:

Light Social

€599 per maand

10 uur

Middle Social

€1050 per maand

20 uur

Strong Social

€1999 per maand

40 uur

Elk abonnementstype is gebaseerd op het aantal uren dat SocialForYou voor jou aan de slag gaat. Bovenstaande abonnementen geven een indicatie van de mogelijke output op basis van de uren.

Liever ons social media bedrijf projectmatig inzetten? Dat kan ook. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.