Hoe krijg ik meer volgers op Instagram?

Zakelijke social media inzetten kan een uitdaging zijn voor bedrijven die zelf niet thuis zijn in social media marketing. 

Zo is het lastig om meteen veel volgers op Instagram te werven, wat belangrijk is voor je online zichtbaarheid. Zonder volgers wordt een account soms zelfs gezien als onbetrouwbaar of onprofessioneel.

Wij geven antwoord op de vraag: ‘Hoe krijg ik meer volgers op Instagram?’ Lees verder en krijg meer Instagram volgers met deze tips.

#1 Bepaal jouw doelgroep

Veel bedrijven focussen op het werven van zoveel mogelijk volgers. Hoe meer volgers, hoe beter, toch? Niet altijd; voor succes op Instagram gaat het namelijk vooral om engagement.

Bedenk voor jouw merk door wat voor soort mensen je gevolgd wilt worden. Wie wil jij bereiken? Wie zal oprecht geïnteresseerd zijn en wie is jouw doelgroep? Dat zijn de accounts die je als volgers wilt.

Stel jezelf dus niet de vraag ‘Hoe krijg ik meer volgers op Instagram?’, maar verander de vraag naar ‘Hoe krijg ik meer relevante volgers op Instagram?’.

Hoe meer geïnteresseerde volgers, hoe meer kans op loyaliteit, conversie en interactie.

Meer volgers op Instagram

#2 Post consistent

Instagram heeft een snel karakter. Stories zijn na 24 uur verdwenen, feed posts zijn 2 dagen zichtbaar. Je moet dus meerdere keren per week posten om organisch continu zichtbaar te zijn.

Wat dit met de vraag ‘Hoe krijg ik meer volgers op Instagram’ te maken heeft? Alles. Wanneer mensen jouw profiel tegenkomen, is één van de factoren om wel of niet te volgen de consistentie.

Stel, jouw account post sporadisch, bijvoorbeeld eerst elke drie weken, dan vier keer per week en dan weer elke maand. Een potentiële volger weet dan niet goed wat hij/zij kan verwachten.

Post je bijvoorbeeld elke dag, week of maand, dan weet de gebruiker precies wanneer er een nieuwe post aan komt.

Dus, hoe krijg ik meer volgers op Instagram?

Maak een content planning die voor jou goed bij te houden is. Als het niet lukt om 3x per week te posten, doe het dan ook niet. Je kunt voor meer volgers beter een keer per week kwalitatieve posts publiceren, dan elke dag een matige post.

#3 Zet jezelf in de spotlight

Als mensen niet weten dat je account bestaat, kunnen ze je ook niet volgen. Zonde!

Betrek de vraag ‘Hoe krijg ik meer volgers op Instagram’ daarom niet alleen op het platform zelf. Kijk ook eens naar hoe je van buitenaf meer volgers naar je Instagram profiel krijgt.

Hoe krijg ik meer volgers op Instagram van buitenaf?

Zet bijvoorbeeld je Instagram link op je website en link naar een van je Instagram posts in je nieuwsbrief of blog.

Ook kun je op je andere social media kanalen verwijzen naar Instagram. Maak meer volgers op LinkedIn en Facebook duidelijk wat zij op Instagram kunnen vinden en waarom het voor hen interessant is om je daar te gaan volgen.

#4 Optimaliseer je profiel

Op Instagram is je profiel van groot belang voor het aantrekken van meer volgers. Heb je jouw profiel niet op orde, dan loop je volgers mis.

De elementen van je profiel die (deels) bepalen of iemand je wel of niet zal volgen zijn:

Je profielfoto

Zorg dat deze professioneel is en uitstraalt waar jouw merk voor staat. Een persoonlijke coach kan bijvoorbeeld het beste een foto van zichzelf gebruiken, terwijl een schoenenmerk beter hun logo kan kiezen.

Je account naam (@ handle)

Dit is de naam die bij al jouw posts en comments komt te staan en waaraan volgers je zullen herkennen. Houd het simpel en duidelijk, bijvoorbeeld @restaurantlekker. Is jouw naam al bezet? Voeg dan een locatie, industrie of productcategorie toe, bijvoorbeeld @dekker_gordijnen of @bikeshop.eu.

Je profielnaam

Deze naam kan niet bezet zijn en kun je gebruiken om je merk zo goed mogelijk te omschrijven. Tip: is jouw accountnaam al @dekker_gordijnen, zet dan niet in je profielnaam alleen ‘Dekker Gordijnen’, dat is te dubbelop. Gebruik hier bijvoorbeeld ‘Specialist in gordijnen, lamellen en jaloezieën’ of een slogan.

Je biografie

De biografie van je Instagram account is een soort elevator pitch. Je vertelt in een paar zinnen wat jouw merk doet, waar het voor staat en waarmee je jouw klanten en volgers helpt.

Je URL

Er is in je Instagram profiel één link mogelijkheid. Je kunt alleen hier een URL plaatsen, in de beschrijvingen van posts werken links bijvoorbeeld niet. Daarom verwijzen veel posts naar de ‘#linkinbio’.

Tip: maak een pagina op je website met verschillende doorverwijzingen. Op die manier hoef je niet bij elke post de URL in je profiel te veranderen en maak je het volgers makkelijker om eerdere links terug te vinden.

#5 Gebruik hashtags

Meer volgers op Instagram

De vraag ‘Hoe krijg ik meer volgers op Instagram’ verandert vrijwel altijd in ‘Hoe bereik ik meer mensen op Instagram’. Niet gek, want hoe meer potentiële volgers je bereikt, hoe meer volgers je hieruit krijgt.

En hoe bereik je dan meer potentiële volgers? Door middel van hashtags. Instagram gebruikers zoeken via hashtags naar bepaalde onderwerpen. Stel, iemand wil informatie over social media, dan zal diegene zoeken op #socialmedia. Heb jij die hashtag in de beschrijving van jouw post staan, dan zal deze in de zoekresultaten verschijnen.

Net als in zoekmachines als Google, komen de populairste Instagram posts bovenaan de hashtag resultaten te staan. Dit zijn de posts met de meeste likes, comments en andere interacties.

Hoe jij als kleiner merk hoog in de zoekresultaten komt voor meer volgers? Door middel van niche hashtags. Dit zijn specifieke zoekwoorden waarmee je een toegespitste doelgroep bereikt.

In plaats van #socialmedia kun je bijvoorbeeld #socialmediabeheeruitbesteden gebruiken. Social media is namelijk een hele populaire, generieke term die ook nog eens in verschillende talen toepasbaar is.

Op die manier verdwijnt jouw post tussen miljoenen anderen. Als jouw doelgroep Nederlands spreekt, loont het om Nederlandstalige hashtags te gebruiken. Als ze naar iets specifieks zoeken, vinden meer volgers op Instagram jou met een niche hashtag.

Weinig zoekvolume is soms juist effectiever dan hoog zoekvolume. Zo zorg je dat jij bovenaan de zoekresultaten komt en meer volgers op Instagram krijgt!

Snel meer volgers op Instagram? Besteed uit

Hoe krijg ik meer volgers op Instagram? Wie weet er nou beter raad met die vraag dan een social media deskundige? Door jouw social media kanalen uit handen te geven, heb je meer tijd voor andere dingen en krijg je meer volgers én conversie. 

Bekijk hier onze dienst social media beheer uitbesteden of neem contact met ons op voor meer informatie.