Meer interactie op Instagram? Gebruik deze Instagram Stories Stickers

meer interactie op instagram

Wanneer je zorgt voor meer interactie op Instagram zal dit resulteren in meer volgers, een groter bereik, grotere betrokkenheid en meer reacties. Interactie met jouw volgers of andere accounts is belangrijk om meerdere redenen. Ten eerste bouw je hierdoor betere relaties op omdat je met elkaar in gesprek gaat en je elkaar beter leert kennen. Daarnaast beoordeelt Instagram de waarde van jouw profiel ook op basis van de hoeveelheid interactie. Wordt er veel gereageerd op jouw Story, dan gaat de waarde omhoog en zien meer mensen jouw posts.

De stickers die je kunt toevoegen aan jouw Story maken het makkelijker voor jouw volgers om te reageren. Wil jij meer interactie op Instagram? Stories zijn hier dé tool voor. Lees hier welke IG Stories stickers jouw interactie verhogen.

Meer interactie op Instagram met Stories

Instagram Stories zijn zichtbaar in een balk aan de bovenzijde van jouw tijdlijn. Met Instagram Stories kun je foto’s en video’s van maximaal 15 seconden delen die na 24 uur uit je profiel, overzicht en berichten verdwijnen. Volgers kunnen jouw Story liken, er privé op reageren of doorsturen naar een andere Instagram-gebruiker.

Het grootste voordeel van Instagram Stories is dat het je helpt om meer interactie op Instagram te creëren met jouw doelgroep. Ook kun je bijvoorbeeld stickers toevoegen aan je foto’s of video’s om je doelgroep te stimuleren om op je berichten te reageren. Instagram Stories heeft allerlei verschillende functies die kunnen helpen om jouw interactie te verhogen.

Stickers voor Instagram Stories

Na het maken van een foto of video voor op Instagram Stories, begint het plezier! Nu kun je je Story op Instagram bewerken. Bij het bewerken van een Story zijn er verschillende opties beschikbaar om zo meer interactie op Instagram te creëren. Je hebt volop keuze in het gebruik van stickers voor je Instagram Stories. Wij zetten een aantal voor je op een rij waarmee je de interactie met jouw volgers kunt verbeteren:

Locatie of tijd toevoegen

Zoals de naam al zegt, kun je met de locatie of tijd sticker jouw huidige locatie of tijd toevoegen aan je Instagram Story. De locatie sticker zorgt voor meer lokale bekendheid van jouw bedrijf. Door jouw locatie te delen kan jouw Story makkelijker gevonden worden door andere Instagram gebruikers. Jouw Story is dan zichtbaar tussen de publieke Stories van die locatie, waardoor ook Instagram gebruikers die jou niet volgen, jouw Stories zien!

Gebruiken voor:

 • Een hoger bereik van jouw Stories
 • Meer views en meer interactie op Instagram
 • Het uitlichten van de fysieke locatie van jouw organisatie
meer interactie op Instagram

Vraag maar raak!

Een andere manier om meer interactie op Instagram te krijgen, is door je volgers open vragen te stellen. Met de vraag sticker geef je jouw volgers de kans om jouw vraag te beantwoorden met een eigen geschreven antwoord, of om juist een vraag aan jou te stellen.

Gebruiken voor:

 • Ideeën uitwisselen en feedback genereren
 • Meer (diepgaande) informatie ontvangen van jouw volgers
 • Betrokkenheid creëren

 

Andere Instagram gebruikers of bedrijven taggen (mention)

Met deze sticker kun je eenvoudig je favoriete merken, collega’s, of bedrijven taggen in jouw Story. Dit is een goede manier om volgers van anderen te bereiken en ook om jouw betrokkenheid, bereik en verkeer te vergroten. Bedrijven spreken soms af om elkaar te taggen om op die manier elkaar te helpen groeien. Let op: doe dit alleen met relevante accounts, bijvoorbeeld branchegenoten of klanten. Tag je te vaak een irrelevant account, dan kunnen je volgers dit als spam gaan zien. 

Gebruiken voor:

 • Andere Instagram accounts uitlichten
 • Partners en campagnes uitlichten

Polls, Quiz en Emoji slider

Wil je weten hoe jouw volgers ergens over denken? Gebruik dan de Poll sticker of de Emoji slider. Met de interactieve poll sticker kun je jouw volgers vragen stellen die met twee tot vier antwoorden beantwoord kunnen worden. De Emoji slider heeft hetzelfde effect, maar in plaats van te kiezen tussen 2-4 antwoorden, kunnen volgers de slider naar links of rechts slepen om hun antwoord te kiezen. Wil je een vraag stellen waarop één juist antwoord is, en 1-3 foute antwoorden, zet dan de Quiz sticker in. Een leuke manier om bedrijfs- of industrie feitjes te delen met jouw volgers. 

Door dit soort stickers in te zetten, krijg je meer interactie op Instagram. Je kunt bijvoorbeeld feedback vragen op jouw producten, ideeën uitwisselen of gewoon je volgers te entertainen. Volgers die de jouw vraag beantwoorden, kunnen meteen de tussenstand bekijken; hoeveel procent heeft hetzelfde antwoord gekozen als jij? Wat was het juiste Quiz antwoord?

Voor je volgers is het leuk om de uitslagen van de Poll of Emoji slider te zien. Vergeet daarom niet wanneer de poll compleet is (na 24 uur) om de uitslagen te delen!

Gebruiken voor:

 • Ideeën uitwisselen en feedback genereren
 • Meer informatie te weten komen over jouw volgers, hun wensen en hun gedrag
 • Engaging content maken
 • Kennis van volgers testen en jouw doelgroep informeren
 • Feedback genereren
 • Engagement verhogen
meer interactie op Instagram

#Hashtag

Hashtags zijn een belangrijk onderdeel om meer interactie op Instagram te creëren. Met de hashtag sticker kun je specifieke hashtags verwerken in jouw Instagram Story. Waarom is het zo belangrijk om specifieke hashtags te gebruiken? Dit leggen we uit in onze blog: Hoe krijg ik meer volgers op Instagram?

Gebruiken voor:

 • Het vindbaarder maken van jouw Stories
 • Meer views en meer interactie op Instagram
 • Jouw eigen branded hashtags en hashtags van partners of campagnes uitlichten.
meer interactie op Instagram

Aftellen voor een speciale gelegenheid

Deel je een story over een aankomende speciale gelegenheid (zoals een uitverkoop, product lancering, of evenement)? Voeg dan de aftel sticker toe. Deze telt af naar een datum en tijd die je zelf instelt. Je volgers kunnen zich aanmelden voor dit aftelmoment, zodat zij een melding ontvangen zodra het aftellen is afgelopen en de gelegenheid is begonnen.

Gebruiken voor:

 • Promoten van een speciale gelegenheid
 • Interesse genereren in een product lancering

Selfie

Wanneer je een extra foto in jouw verhaal wilt toevoegen, gebruik je de selfie-sticker. Tik op het camerapictogram om de Selfie sticker toe te voegen. Je kunt alleen foto’s maken met de camera aan de voorkant van jouw telefoon. Vandaar dat de sticker ook Selfie wordt genoemd. Als je op je gezicht tikt, verschijnt er een witte ronde rand rond de sticker. Tik nogmaals om een witte vierkante rand te krijgen en nogmaals om de rand te verwijderen.

Gebruiken voor:

 • Personaliseren van jouw content
 • Gezichten laten zien van jou en/of jouw werknemers

Wat is jouw favoriete muziek?

De muziek sticker kun je gebruiken om de stemming van je video of foto te benadrukken. Wanneer je deze sticker gebruikt kun je perfecte song kiezen uit duizenden verschillende nummers. Je kunt zoeken naar een specifiek nummer of zoeken op stemming, genre of populaire nummers. 

Gebruiken voor:

 • Het maken van aantrekkelijke content
 • Een specifieke stemming geven aan jouw content
meer interactie op Instagram

Link naar je website

Recentelijk heeft Instagram de swipe-up functie in Instagram Stories vervangen door een link sticker. Het delen van links op Instagram is erg handig en voor iedereen beschikbaar, ongeacht je aantal volgers. Met de link sticker voeg je een website link toe aan jouw Instagram Stories. Zodra jouw volgers de link aanklikken worden zij doorgestuurd naar de gelinkte website. Dit kan bijvoorbeeld een landingspagina op jouw website zijn, een link naar je andere social kanalen of een interessant onderzoek dat je doelgroep interessant zal vinden. 

Gebruiken voor:

 • Volgers naar jouw website of andere kanalen leiden
 • Meer informatie aanbieden over een bepaald onderwerp
meer interactie op Instagram

GIF

Selecteer een populaire GIF of zoek er een via de zoekbalk bovenaan. Ook kun je je eigen GIF maken, bijvoorbeeld op Canva! Als je je eigen, branded GIF beschikbaar stelt, kunnen je volgers deze gebruiken in hun eigen stories. Op die manier verhoog je jouw naamsbekendheid en kun je meer interactie op Instagram creëren.

Gebruiken voor:

 • Visuele toevoegingen aan jouw Stories
 • Verhogen van jouw brand awareness

Zoals je hebt gelezen, zijn er ontzettend veel mogelijkheden om Stories stickers te gebruiken voor meer interactie op Instagram. Wil je een compleet overzicht van alle Instagram functies, kijk dan op Instagram’s eigen website voor alle functies van het platform: Instagram-functies.

Wil je deze stickers toepassen in jouw social media strategie voor meer interactie op Instagram, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je simpelweg geen tijd of zin om hiermee aan de slag te gaan, maar zie je wel het belang in? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.