Mediabureau bloggers inhuren voor webteksten

Het belang van kwalitatieve teksten voor je website is geen geheim. Je bent beter zichtbaar, bouwt meer vertrouwen op en biedt extra waarde aan je doelgroep (bron). 

Toch heb je als ondernemer vaak al genoeg te doen, moet je dan ook nog eens extra overwerken om blogs te schrijven? Geen zorgen, er is een betere oplossing: laat het schrijven van SEO webcontent over aan mediabureau bloggers. Deze experts weten precies aan welke SEO regels de teksten moeten voldoen en besparen tijd en energie die je liever aan iets anders besteedt.

Lees verder over de voordelen, werkwijze en tarieven van onze mediabureau bloggers van SocialForYou.

Mediabureau bloggers vs. solo blogger

Waarom zou je mediabureau bloggers inhuren? Wat zijn de voordelen ten opzichte van één werknemer of ZZP’er voor je laten schrijven?

 • Mediabureau bloggers hebben meerdere specialisten in dienst die kennis met elkaar delen en zich steeds meer ontwikkelen op het gebied van online marketing. Een voordeel omdat die kennis direct voor jou beschikbaar is.
 • Is je vaste mediabureau blogger ziek of op vakantie? Dan kunnen je uitstaande blog verzoeken worden opgepakt door een collega, voor hetzelfde tarief en met dezelfde werkwijze. Geen eindeloze zoektochten naar tijdelijke vervangers of een periode zonder content.
 • Personeelszaken zijn een stuk eenvoudiger bij het inhuren van een mediabureau blogger dan als je iemand in dienst neemt. De ziekte-, salaris- en vakantieregelingen liggen bij het mediabureau, jij betaalt alleen een de werkzame uren van de blogger.  
 • Mediabureau bloggers werken vanuit het kantoor van het mediabureau of hun eigen (thuis)kantoor. In tegenstelling tot een vaste medewerker hoef je voor mediabureau bloggers dus geen werkplekken of reiskosten te vergoeden.
 • Op- en afschalen? Ook dit is eenvoudiger bij een mediabureau. ZZP’ers kunnen niet zomaar opschalen omdat ze alles alleen doen en al vol zitten. Vaste werknemers kunnen niet zomaar meer of minder gaan werken in de piek- of dalperiode. Mediabureau bloggers bieden deze opties wel.
Mediabureau bloggers

Werkwijze mediabureau SocialForYou

Het uitbesteden van blogs houdt bij SocialForYou meer in dan alleen het schrijven van SEO teksten. Voor, na en zelfs tijdens het schrijven van een blog zijn er extra zaken die de mediabureau bloggers voor je oppakken voor optimaal resultaat:

 • Brainstormen: inspiratie en ideeën opdoen voor verschillende onderwerpen en invalshoeken
 • Trefwoordenonderzoek uitvoeren: met welke zoektermen bereik je jouw doelgroep?
 • Onderzoek doen naar het onderwerp voor optimale kennisoverdracht aan de lezer
 • SEO technieken, leesbaarheid en tone-of-voice optimaliseren voor jouw Nederlandstalige en/of Engelstalige webteksten
 • Het opbouwen van linkstructuren tussen de verschillende pagina’s op jouw website
 • Monitoren: analyseren welke teksten beter of minder scoren en de aanpak voor volgende blogs hierop aanpassen

Onze mediabureau bloggers doorlopen eerst de volgende stappen met je:

Kennismaking

In een persoonlijk kennismakingsgesprek wordt besproken waarom het inhuren van mediabureau bloggers van belang is voor jouw bedrijf. 

Daarnaast bespreken we de wensen en verwachtingen die je hebt bij het inhuren van mediabureau bloggers. We stellen vast welke specifieke werkzaamheden de blogger zal uitvoeren en aan welke eisen de teksten moeten voldoen. Denk hierbij aan de structuur, in het Nederlands of Engels geschreven, de tone-of-voice, linkbuilding etc.

Testblog(s)

De mediabureau bloggers van SocialForYou starten altijd met een testblog. Hiermee toetsen we of de tekst volgens de afspraken en wensen is geschreven. Het testblog en de feedback is een blauwdruk waarop we de volgende blogs baseren.

Na het testblog leveren de mediabureau bloggers regelmatig nieuwe teksten op, afhankelijk van wat is afgesproken. De blogs worden opgeleverd in Word, als Google Drive document of direct in je CMS.

Oplevering

Het aantal blogs per maand of project wordt van tevoren afgesproken. Voorzie je een periode waarin je meer of minder blogs nodig hebt dan afgesproken? Dan kun je dit van tevoren aangeven, zodat je abonnement (tijdelijk of voor een onbepaalde periode) wordt aangepast.

Mediabureau bloggers tarieven

Wat kost het uitbesteden van webteksten aan ons mediabureau? Bloggers bij SocialForYou schrijven webteksten voor €150 per blog. Dit tarief geldt voor zowel maandelijkse opleveringen als blogs op projectmatige basis (minimaal 5 blogs per project).

Blog tarief

€150 per blog

Blogger inhuren?

Ben je enthousiast over onze werkwijze en kom je graag te weten wat onze mediabureau bloggers voor jouw onderneming kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor een intakegesprek, vrijblijvende offerte of voorbereidende vragen.

Wist je dat wij naast webteksten ook social media content maken en beheren? Combineer in een van onze abonnementen het schrijven van blogs met het ontwerpen van social media visuals en -teksten, beheren van social media accounts en het rapporteren over de prestaties. Social media en SEO hebben namelijk positieve invloed op elkaar.

Zien we jou binnenkort voor een (digitaal) kopje koffie?